A szemi-vegetáriánus étrend lehet a jövő legjobb diétája!

Az önsanyargatás, a folyamatos éhezés, meggondolatlan és hosszú távon eredménytelen fogyási módszer. A túlsúllyal küszködők közül a legtöbben mégis ezzel indítanak. A fogyókúrával járó kihívásokat általában egy újabb, még komolyabb megpróbáltatás követi: meg kell őrizni az elért alakot. Nem ritka, hogy a leadott kilók egy idő után elkezdenek visszakúszni, tehát érvényesül a sokszor hangoztatott jojóeffektus.

A leghatékonyabb fogyókúrák nem a koplaláson alapszanak!

Célszerűbb, ha az étkezési szokásaidat alapjaiban változtatod meg! Ezáltal elkerülhető, hogy a fölösleges kilók visszacsússzanak, mindemellett az életmódváltás az egészségedre és a közérzetedre is jó hatással lehet.

A fogyasztó trend: a szemi-vegetáriánus táplálkozás

A szemi-vegetáriánus étrend nem zárja ki a húsfogyasztást, ugyanis a fogyasztható állati eredetű nyersanyagok baromfihússal és hallal bővülnek. Tehát ebben az étrendben a növényi fehérjék dominálnak, viszont a húst sem kell teljes egészében mellőzni. Ezáltal meg lehet szabadulni a betonbiztos zsírrétegektől, illetve az úszógumitól is. Ez egy olyan rugalmas diéta, amely a súlycsökkenés elősegítése mellett a bolygónak és az egészségnek is rendkívül jót tesz.

A fogyasztó étrend alapját a magvak és a hüvelyesek képezik, amelyek már önmagukban biztosítják a szükséges fehérjebevitelt.

Ha a hús a szenvedélyed, akkor is van esélyed a fogyásra!

Számos embernek nincs étkezés sertés- vagy marhahús nélkül. Ők természetesen ódzkodnak a hús effajta minimalizálásától, de nekik sem kell kétségbeesniük, az ellenállhatatlan íz a szemi-vegetáriánus étrend betartása mellett is élvezhető!

A növényi alapú hús maradéktalanul hozza a szokásos ízélményt, miközben semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz. Ezek a termékek mind formában, mind érzetben hasonlítanak a hagyományos húsra. Legyen szó borsófejes vagy szójás húspogácsáról, gombából készült kolbászról, marha vagy sertés ízű húsgolyóról mind a jól ismert húsérzetet keltik.