Vegán, vegetáriánus vagy flexitáriánus vagy? ez történik veled, ha nem fogyasztasz húst!

Az optimális táplálkozási mód megtalálása, illetve követése nem egyszerű. Rengeteg étkezési trend terjed, amelyek mindegyike a legegészségesebbnek hirdeti magát. Ebben a nagy reklámzajban nem csoda, ha fogalmad sincs, hogy mit kellene fogyasztanod ahhoz, hogy valóban egészségesen élj.

Számos kérdés merülhet fel benned, amelyekre nehéz megtalálni a helytálló válaszokat, hiszen sokszor még a kutatók sem értenek egyet abban, hogy miből tevődik össze az egészséges étrend. 

A húsfogyasztás a vitatott kérdéskörök egyik legfőbbike. 

Húsfogyasztás, csökkentett húsfogyasztás, esetleg a hús teljes mellőzése? Vegán, vegetáriánus, flexitáriánus vagy hagyományos étrend. Nem tudod, hogyan dönts?

Van néhány kétségbevonhatatlan tény, amit mindenképp tudnod kell arról, hogy mi történik a testeddel, ha lecsökkented a bevitt hús mennyiségét.

Megszépül a bőröd

Amennyiben a hús helyett a zöldségeket részesíted előnyben, megnövekszik a szervezetedben az ásványi anyag, rost és antioxidáns bevitel, ami hozzájárul a bőröd tisztaságához, illetve regenerálódásához. A bőrgyógyászok is gyakran javasolják az aknés bőrrel küszködő pácienseknek, hogy csökkentsék az elfogyasztott hús mennyiségét. 

Fogyasztó hatású

A növényi étrenddel éhezés és kalóriaszámlálgatás nélkül is fogyást érhetsz el. Méghozzá maradandót! A túlsúllyal bajlódók többsége találkozott már azzal a problémával, hogy amilyen lendülettel adtak le néhány kilót, úgy szedték is vissza azokat. Ha az étkezési szokásaidat alapjaiban és hosszú távra változtatod meg, ezzel a bosszantó nehézséggel nem kell megbirkóznod. 

Csökken a rákos megbetegedés esélye

Az Egészségügyi Világszervezet rendszeresen foglalkozik jelentéseiben a különféle húskészítményekkel. Szerintük a vörös húsoknak nagy valószínűséggel vannak rákot okozó tulajdonságaik is. A szakértők szerint, ha rendszeresen feldolgozott hústermékeket fogyasztunk, jócskán megnő a bélrák kialakulásának esélye. 

Kiegyensúlyozottá válik a koleszterinszinted

Tudni érdemes, hogy az állati eredetű ételek telített zsírsavakat tartalmaznak, melynek túlzott fogyasztása növeli a koleszterinszintet. Ennek szinten tartására érdemes odafigyelni, ugyanis a túlságosan magas érték szívbetegséghez, és agyvérzés kialakulásához is vezethet. 

Kevésbé lesz savas a szervezeted

A hússal együtt a fejfájásnak, a hányingernek és a fáradtságnak is búcsút mondhatsz. Ezek a savas szervezet tünetei, amit a feldolgozott húsok túlzott fogyasztása eredményezhet. A növényi alapú ételek lúgosító hatásúak, így könnyedén visszaállíthatod általuk a testedben az egyensúlyt. 

Gondolhatod persze, hogy a tudomány területén mindenre és mindennek az ellenkezőjére lehet releváns kutatási eredményeket találni. 

Az ismertetett eredmények azonban megalapozottak, és többszörösen bebizonyítottak. Így ezekkel a testi, szervezetbeli változásokkal mindenképp számolnod kell, ha úgy döntesz, hogy csökkenteni szeretnéd a szervezetedbe bevitt hús mennyiségét és vegánná, vegetáriánussá vagy flexitáriánussá válsz. 

Persze ezt nem elég csak elhatározni, be is kell tartani! Bármennyire is szívügyed az egészséges életmód, ez rendkívül nehéz, ha szereted a húst. 

Az ízélmény pótlására azonban van megoldás! A növényi alapú hús képes hozni a jól ismert ízt, miközben semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz. A húsmentes húskészítményekkel az összes említett pozitív változást megtapasztalhatod, miközben a hús ellenállhatatlan ízének sem kell búcsút mondanod!

Nézz szét kínálatunkban, és tegyél minket próbára!